Snoep van vroeger

Geen hete snoep, lolly’s met verschillende vormen en maten en schattige unicorn candy. Nee, toen sabbelden we op knetterlolly’s en likten we urenlang aan de snoepschelp. Klein jeugdsentiment op een rij.

Snoepring

Met de snoepdiamant om je vinger kon je pas echt pronken en was snoep – letterlijk – altijd binnen handbereik. De snoepdiamant bestond uit verschillende kleuren maar stiekem was rood toch echt je favoriete ring.

Chocolade sigaretten

Menig kind speelde hier ‘roken’ mee na. Misschien was dit dan ook de reden dat de EU uiteindelijk besloot, de chocolade sigaretten te verbieden. Jammer, want geliefd waren ze zeker. Vooral rond 5 december in je schoen!

Donald Duck kauwgom

Het was een wat zachtere (en mierzoete) kauwgom en natuurlijk in kleine verpakkingen van onze vriend Donald Duck. Vele kinderen waren vroeger dol op dit snoep. Het allermooiste aan Donald Duck-kauwgom was nog wel het kleine stripje, dat je erbij kreeg! In sommige gevallen was het zelfs een plak-tattoo!

Double Dip

waar het populair is in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Duitsland. Tegen het einde van de jaren tachtig bereikte Double Dip zijn hoogtepunt toen de op sorbet gebaseerde lekkernij het best verkochte snoepje in Ierland werd. Verkrijgbaar in onze webwinkel.

Schuimblokken

is een lekkernij ( snoepje ) dat vooral vroeger vaak gekocht werd. Je kon ze per stuk kopen in een speciale snoepwinkel. De schuimblok staat vooral bekend om zijn aparte vanille smaak en zijn structuur. De schuimblok is zo gemaakt dat hij bij aankoop hard is maar zodra hij in je mond komt meteen gaat smelten.

Lange Jan

De Lange Jannen waren een beetje aan de taaie kant, maar dat maakte het juist zo leuk. Ook bleven ze lekker tussen je tanden plakken. Smak smak! Mijn favorieten waren aardbei en sinaasappel, de citroen gaf ik altijd weg.

Dummies

Die kleine kartonnen doosjes met mini snoepballetjes: Dummies, ik was hier echt gek op. Toen ik heel klein was deed ik er altijd heel lang mee. Snoepje voor snoepje ging het naar binnen. Later was het de kunst om de inhoud van het hele doosje in één keer naar binnen te werken. Je had ze altijd in vier smaken: aardbei, framboos, citroen en sinaasappel

Wijnbal

De wijnballen waren van iets later want ik weet nog dat ik ze toen voor een gulden bij het buitenzwembad kon kopen. Je kreeg er dan zo’n plastic papiertje om. De wijnballen waren altijd veel te groot om helemaal in je mond te stoppen en dus moest je ze aflikken. Dit resulteerde dan weer in GIGANTISCH plakkerige vingers. Je had ook altijd dropballen in hetzelfde formaat.

Snoeplipsticks

Kun jij je deze snoeplipsticks nog herinneren? Van die zoete snoepstaafjes die je net als bij een echte lipstick omhoog kon draaien en die dan verpakt waren in knalkleurige hulzen. De snoepjes waren overigens gemaakt van druivensuiker. De smaak komt overeen met van die Dextro Energy tabletten. Je had ze ook wel eens in de vorm van een fluitje.

Snoepketting

De snoepketting, wie heeft ze niet gehad? Je moest de harde snoepjes van het elastiekje bijten. Makkelijk was anders, maar zo had je altijd iets te doen. Stiekem vond ik de snoepjes niet eens zo lekker, maar het bijten vond ik wel heel cool.
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday